SWEEP, een nieuw initiatief dat jongeren tussen 12 en 18 jaar aan het bewegen wil zetten

Ken je SWEEP al? SWEEP is een nieuw initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, Sport VlaanderenMOEV en Departement Onderwijs en Vorming.

SWEEP wil jongeren tussen 12 en 18 jaar aan het bewegen zetten. Meer nog. SWEEP wil jongeren inspireren, motiveren, activeren en samenbrengen om te bewegen én daarin plezier te vinden.

Op SWEEP ontdekken jongeren aan de hand van enkele korte, luchtige vraagjes wie ze zijn. Een Buzzer, Zoomer, Blitzer, Bouncer, Smasher of Swoosher. Daarna krijgen ze een activiteitenaanbod dat aansluit bij hun interesses. 

SWEEP is er trouwens niet alleen voor jongeren. Ook leerkrachten vinden er inspiratie hoe ze jongeren in actie krijgen. Tijdens de schooluren maar ook daarbuiten in hun vrije tijd. En daarbij ook nog eens hun leerplandoelstellingen halen.

Voorlopig enkel in provincie Antwerpen. Vanaf 2023 in gans Vlaanderen!

Alle info op www.sweep.be .

***

Deze blogpost is geschreven in het kader van een Howest onderzoeksproject rond Generatie Z. Project Fitfluencers maakt influencer marketing principes bruikbaar in niet-commerciële context met het oog op gedragsverandering bij jongeren. Op de hoogte blijven van het project?